Ontdek Park Vliegbasis Soesterberg

Niet alleen het museum zelf is een bezoek waard, ook de omgeving heeft veel te bieden. Geniet van het unieke landschap, fiets langs militair erfgoed, kunstwerken en shelters. Kortom: ontdek de geheimen van Park Vliegbasis Soesterberg! Te voet, op de fiets of onder begeleiding van een gids van het Utrechts Landschap.

Wandelroutes langs het munitiepark of Landgoed De Paltz (Herman van Veen Arts Centre) staan aangegeven op de borden rond het museum. Download hier het overzichtskaartje.

Oudste luchtvaartgebouw van Nederland

Het uitzichtpaviljoen, ook wel Belvedѐre genaamd, werd in 1910 gebouwd. Vanaf 1913 was het in beheer van Defensie en zo kreeg  het paviljoen verschillende functies zoals EHBO-post en leslokaal.

In de afgelopen eeuw veranderde het gebouw door verbouwingen vele malen van uiterlijk. Maar gelukkig is er nog veel oorspronkelijk materiaal aanwezig. Hierdoor kon het oudste luchtvaartgebouw van ons land in 2013 in oude staat worden teruggebracht. Nu doet het weer dienst als uitzichtpaviljoen.

Eten en slapen

Vlakbij het NMM vind je restaurants zoals bijvoorbeeld Restaurant ’t Hoogt en Stazione Pazzo. Daarnaast vind je op uiteteninsoest.nl alle restaurants waar je met je toegangskaartje van het museum €5,- korting krijgt.

Wil je in de omgeving overnachten? Wij hebben met een aantal hotels een voordelig arrangement voor je afgesloten. Dit zijn de hotels:

We wensen je een fijn verblijf!