Beleef het verhaal

Volg na binnenkomst de gele pijlen en duik in het verhaal van de krijgsmacht. Achtereenvolgens leer je de verschillende onderdelen van de krijgsmacht kennen, beleef je persoonlijke verhalen van militairen en waan je je midden in de strijd in een 360 graden koepelfilm. In iedere ruimte is veel zelf te ontdekken en te doen. Bovendien zie je hier onze meest bijzondere collectiestukken.

Let je goed op? Alleen met de juiste informatie kun je de tactische games volbrengen.

 

Wachters van het arsenaal

Verderop loop je het het arsenaal in en sta je oog in oog met twee onverschrokken krijgers. Start je reis door de tijd in 3000 voor Christus en beleef, voel en ervaar de geschiedenis van de Nederlandse krijgsmacht.

Dwaal tussen tanks en vliegtuigen

Vervolg de gele pijlenroute en dwaal op geheel eigen tempo door ons Arsenaal: kanonnen, tanks, vliegtuigen, pantservoertuigen, motoren en zelfs een moderne e-bike. Hier halen velen herinneringen op, soms alleen al door de geur van metaal en olie…

Aan je linkerhand kijk je uit over de natuur van Park Vliegbasis Soesterberg, en op rechts zitten enkele kabinetten verstopt. Mis ze niet!

Aangrijpende tijdelijke tentoonstelling

Voor de bevrijding van Europa is 75 jaar geleden een bittere strijd gevoerd. In onze tentoonstelling ‘Hij of ik’ beleef je deze strijd door de ogen van twee militairen: een Canadees en een Duitser. Lopend langs levensechte diorama’s beleef je hun verhaal, en hun emotie. Te zien t/m 26 september 2020.

Duik alvast in het verhaal